Waterkwaliteit

Het hoogheemraadschap van Rijnland is cofinancier van de Zakgids voor het zaklampvissenDroge voeten, schoon water, dat is de slogan van het hoogheemraadschap van Rijnland.

Met name de zorg voor een goede waterkwaliteit is van belang voor flora en fauna in plassen, grachten en sloten. Veel stadswater is vooral bedoeld voor het bergen en afvoeren van water.
Rijnland wil graag meer mensen bekend maken met de flora en fauna in de grachten. Door te zaklampvissen raak je vast en zeker enthousiast om dieper te leren kijken en daarom draagt Rijnland graag bij aan deze zakgids.

Stadswaterbeleving

Bewoners waarderen stadswater vooral om wat zich rondom en op het water afspeelt. Zij beleven water als deel van de
woonomgeving, tijdens een stadswandeling of tijdens een boottochtje. Dat er ook onder water zoveel te zien is en dat het belangrijk is om dit samen te inventariseren en schoon te houden, zijn redenen waarom Rijnland bewonersprojecten als Onder water in Leiden ondersteunt.

Waterkwaliteitsvraag? Rijnland staat voor je klaar!

Vrijwilligers die tijdens het vissenmonitoren de waterkwaliteit in de gaten houden, zijn onze ogen, oren én neus!

Signaleer je in de regio Rijnland ernstig vervuild water? Maak een foto en bel ons dan direct op telefoonnummer (071) 306 35 35. Voor een niet-spoedeisende melding kun je kijken op meldingrijnland.net.
Op rijnland.net staan uitgebreide antwoorden op veel gestelde vragen en daar kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Contact

"Onder water in Leiden" is onderdeel van "Aaf Verkade Adviseur Stadsgrachten"

Voor interviewverzoeken zie de contactpagina

Kijfgracht 12
2312 RZ Leiden
info@onderwaterinleiden.nl

KvK 64674487
BTW nummer NL163735694B01
NL47 Trio 0391068563 t.a.v. Verkade Stadsgrachten

Disclaimer - Algemene voorwaarden - Privacy

Kleurplaat nieuw + legenda!

Download de OWL kleurplaat + legenda in A3

Illustrator: Lisa Poot, Boostcartoon.nl