RAVON licht toe

In het stedelijk gebied leven meer vissen dan je denkt

Als je in de stad woont kun je dus voor je deur echte wilde onderwaternatuur van dichtbij zien. Soms zijn dat hele grote vissen, zoals snoeken en karpers van een meter lang. Ook kan je kleinere en bijzondere soorten observeren, zoals de rivierdonderpad en de kleine modderkruiper, die internationaal beschermd zijn.

Hoe kom je erachter wat er in je buurt onder water leeft?

Dat lijkt niet zo eenvoudig, maar met een sterke zaklamp kom je al een heel eind. Het water is tegenwoordig vaak zo helder dat je tot op de bodem kunt kijken. ’s Nachts zijn vissen minder schuw en scharrelen rond langs de oevers op zoek naar voedsel. In het donker vissen kijken is niet alleen avontuurlijk en leerzaam, het levert ook belangrijke gegevens op, zodat wij de aanof afwezigheid van soorten in kaart kunnen brengen.

Samen leer je meer

Stichting RAVON zet zich landelijk in om samen met vrijwilligers informatie over vissen te verzamelen en om de soorten en hun leefgebieden te beschermen. RAVON organiseert daarom regelmatig excursies en verstrekt informatie over het verzamelen van waarnemingen. Wist je dat iedere waarneming van een vis waardevol is? Meer informatie over de soorten, herkenning en methoden om waarnemingen te verzamelen en door te geven, staat op RAVON.nl.

Contact

"Onder water in Leiden" is onderdeel van "Aaf Verkade Adviseur Stadsgrachten"

Voor interviewverzoeken zie de contactpagina

Kijfgracht 12
2312 RZ Leiden
info@onderwaterinleiden.nl

KvK 64674487
BTW nummer NL163735694B01
NL47 Trio 0391068563 t.a.v. Verkade Stadsgrachten

Disclaimer - Algemene voorwaarden - Privacy

Kleurplaat nieuw + legenda!

Download de OWL kleurplaat + legenda in A3

Illustrator: Lisa Poot, Boostcartoon.nl